2018-07-16 10:33:01• hírek • Bede Emőke

Uniós forrásokból újul meg az újszülöttosztály felszereltsége

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházzal kapcsolatban egyre többször számolhatunk be pozitív hírekről, s most sincs ez másként, ugyanis egy határon átívelő projektnek köszönhetően több létfontosságú készülékkel is gazdagodik az intézmény újszülöttosztálya.

A pozitívan elbírált „Intensive care for future” nevű projektben a szatmári kórház partnere egy ukrajnai egészségügyi intézmény, a Munkácsi Regionális Gyermekkórház. A finanszírozás révén városunk kórháza olyan készülékekre tehet szert, melyeknek igencsak nagy hasznát veszik majd a neonatológiai osztályon. Többek között inkubátorok, lélegeztetőgépek, újraélesztő és melegen tartó ágyak és ekográf készülékek beszerzése válik lehetővé a EU-s támogatásnak köszönhetően.
 

A finanszírozásból azonban nem csak az újszülöttosztály számára biztosítanak új gépeket, hanem az intenzív terápiás osztálynak is, ugyanis ott szintén nagy szükség van lélegeztetőgépekre és automata injekciós eszközökre. Tasnádra pedig hordozható EKG, defibrillátor és betegfigyelő monitorok is kerülnek.
 

A projekt összértéke 1,1 millió euró (áfával együtt), melyből a Szatmár Megyei Tanács vissza nem térítendő támogatásként 522 500 eurót kap meg, mindehhez pedig csupán 27 500 eurós önrészt kell biztosítania. Az összeg másik felét értelemszerűen az ukrán partner kapja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: